Vind de beste prijs voor uw auto onderhoud of reparatie

Mijngarage.nl garandeert de beste prijs bij 1797 garages in Nederland!

Olie verversen

De olie in de motor heeft meerdere functies. Allereerst moet die olie ervoor zorgen dat de bewegende delen van de motor elkaar niet raken, zodat de wrijving en slijtage worden beperkt. De circulerende olie voert meteen eventuele vuildeeltjes af, zodat de motor schoon blijft. De olie beschermt ook tegen corrosievorming en zorgt voor een goede afdichting van keerringen, zuigerveren en klepgeleiders. Een uiterst belangrijke taak van motorolie is ook het koelen van de hete onderdelen in de krachtbron.

Wist u dat?

Motorolie bestaat uit verschillende bestanddelen. De meest kostbare elementen in de olie zijn de additieven. Dat zijn stoffen die door de fabrikant aan de motorolie worden toegevoegd om de eigenschappen daarvan te verbeteren. Zo zijn er additieven die corrosie tegengaan en additieven die de temperatuureigenschappen verbeteren en nog veel meer additieven met andere belangrijke functies. Vooral bij veel korte ritten met de auto verdwijnen de additieven snel uit de olie. Dit is makkelijk te herkennen.

Controleer zelf de staat van uw olie!

U kunt eenvoudig de staat van de olie controleren door in de dop van het oliereservoir te kijken. Volg de fotoreeks en u weet direct of de olie moet worden ververst. Draai de oliedop er nooit af als de motor warm is. Doe dit uit veiligheidsredenen altijd wanneer de motor van uw auto koud is.

Let op! Sludge is een duidelijk teken dat de olie direct moet worden ververst. Het is verstandiger om sludge te voorkomen door de olie periodiek te laten verversen.

Ziet u sludge in de oliedop?

Dan is de olie in uw auto aan verversing toe. Maak een afspraak voor het laten uitvoeren van de oliecheck of voor grote of kleine inspectiebeurt. Tijdens beide inspectiebeurten wordt standaard de olie vervangen.

Hoe vaak moet de olie ververst worden?

Bij het ene type auto moet de olie vaker worden ververst. Ook maakt het aantal gereden kilometers uit. In het instructieboekje, die u bij de koop van de auto heeft gekregen, staat hoe vaak u dit het beste kunt laten doen. Regelmatig de olie verversen zorgt ervoor dat de auto langer meegaat en dat de auto het naar behoren blijft doen. Wanneer u met de auto gaat rijden terwijl er te weinig of vervuilde olie in de auto zit, kan dit zorgen voor problemen. Uiteindelijk kan dit zelfs zorgen voor schade aan de motor, en dat is vrij prijzig onderhoud. 

Prijs olie verversen

De prijs van olie verversen verschilt per auto. Het ligt aan de hoeveelheid olie in uw auto kan. Een auto met twee cilinders heeft veel minder olie nodig dan een auto met zes cilinders. Dit beïnvloed de prijs voornamelijk. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende garages wanneer u bij ons het olie verversen wilt plannen. Garages mogen zelf bepalen hoeveel dit onderhoud kost, er is geen vaste prijs. U kunt op deze manier wel kiezen voor de voordeligste garage bij u in de buurt.

Een afspraak maken voor olie

U kunt hierboven uw kenteken invullen en kiezen voor de oliecheck, kleine onderhoudsinspectie of grote onderhoudsinspectie. De oliecheck wordt gratis aangeboden. Wanneer de olie daadwerkelijk aan vervanging toe is, zullen er kosten in rekening worden gebracht. Dit gebeurt niet zonder uw toestemming. Bij de kleine- of grote onderhoudsbeurt wordt de olie ververst, en tegelijkertijd gekeken naar veel meer belangrijke punten waar de auto aan moet voldoen. Meerdere vliegen in één klap en dus voordeliger dan dat u losse afspraken maakt. Vul bovenstaand uw kenteken en plaats in en vind een garage naar wens.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.