Overslaan en naar de inhoud gaan

APK Leiden

Vind hier een garage voor uw APK keuring in Leiden. Vergelijk de garages met elkaar en maak online een afspraak. Door hierboven uw kenteken en postcode in te vullen ziet u de garages bij u in Leiden, inclusief prijzen. Zo kunt u eenvoudig online een afspraak maken voor de APK keuring.

Aangesloten garages in Leiden

Bij mijngarage.nl kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan garages uit Leiden. Onder andere Garage Peter Vd Akker, Profile Tyrecenter Nooteboom en Autoservice Merenwijk zijn aangesloten bij mijngarage.nl. Hier vindt u de volledige lijst van aangesloten garages.

Een APK keuring op zaterdag is helaas niet mogelijk. Dit heeft te maken met de RDW. Bij de RDW moeten garages de APK keuring afmelden. Dit kan alleen op maandag t/m vrijdag. Op zaterdag is de RDW niet bereikbaar. Het is dus nergens mogelijk om een APK keuring op zaterdag uit te laten voeren.

Kosten APK keuring

De kosten van een APK keuring kunnen verschillen per auto. Het voordeel van ons systeem is dat we vooraf een gegarandeerde prijs op maat geven. Aan de hand van uw kenteken berekenen wij de juiste prijs. Zo kunt u de garages met elkaar vergelijken en een keuze maken.

Als er onderdelen vervangen moeten worden, zal de monteur hierover contact opnemen met u. Zo wordt u niet verrast door extra kosten waar u niets van wist. Daarnaast is het bij sommige auto’s noodzakelijk om een viergastest of roetmeting te doen. Dit is bij de meeste garages gratis, maar bekijk de prijsspecificatie om te achterhalen of dit ook bij de desbetreffende garage zo is.

Vervaldatum APK

Hoe lang de APK keuring geldig is, hangt af van uw auto. Dit hangt onder andere af van waarop de auto rijdt (benzine of diesel) en hoe oud de auto is. Een nieuwe benzineauto hoeft pas gekeurd te worden na vier jaar. Bij een nieuwe dieselauto is dat drie jaar. Bij een auto die al eens is gekeurd, staat de vervaldatum in het laatste keuringsrapport. U kunt uw auto vanaf twee maanden voor deze vervaldatum laten keuren, dan wordt de vervaldatum met één of twee jaar verlengd. Laat u uw auto vóór deze twee maanden APK keuren, dan krijgt hij een nieuwe vervaldatum.