Overslaan en naar de inhoud gaan

APK Rotterdam

Op zoek naar een goede garage in Rotterdam voor een APK keuring? Vergelijk via mijngarage.nl de garages uit de buurt op onder andere prijs en kwaliteit. Vul hierboven uw kenteken en postcode in, kies de beste garage en maak online een afspraak. U weet dus gelijk wat de kosten zullen zijn voor de APK keuring.

Aangesloten garages in Rotterdam

Met achttien garages uit Rotterdam die zijn aangesloten bij ons, is er altijd wel een garage bij u om de hoek. Onder andere Automobielbedrijf Vuurman, Garage Polderman en Autocrew Pietersen zijn lid van mijngarage.nl. Hier kunt u alle aangesloten garages uit Rotterdam vinden. Naast Rotterdam is er ook een speciale pagina voor Rotterdam-Zuid met de bijbehorende garages.

Alhoewel de meeste garages ook op zaterdag zijn geopend, is het niet mogelijk om uw auto op zaterdag te laten keuren. Dit heeft te maken met het afmelden van de keuring bij de RDW. Dit is verplicht, maar kan alleen op maandag t/m vrijdag. Daarom is het nergens mogelijk om uw auto op zaterdag te laten keuren.

Kosten APK keuring

Via mijngarage.nl heeft u altijd vooraf een vastgestelde prijs voor de APK keuring. Door hierboven uw kenteken en postcode in te vullen ziet u per garage wat het u zal gaan kosten. Geen verrassingen achteraf dus.

Wanneer de monteur tijdens de APK keuring constateert dat bepaalde onderdelen vervangen moeten worden, zal hij vooraf contact met u opnemen hierover. Bij sommige auto’s is het ook noodzakelijk om een viergastest of roetmeting te doen. Dit is bij de meeste garages gratis, maar bekijk de prijsspecificatie om dit te checken.

Vervaldatum APK

Hoe lang de APK keuring geldig is, hangt af van uw auto. Dit hangt onder andere af van waarop de auto rijdt (benzine of diesel) en hoe oud de auto is. Een nieuwe benzineauto hoeft pas gekeurd te worden na vier jaar. Bij een nieuwe dieselauto is dat drie jaar. Bij een auto die al eens is gekeurd, staat de vervaldatum in het laatste keuringsrapport. U kunt uw auto vanaf twee maanden voor deze vervaldatum laten keuren, dan wordt de vervaldatum met één of twee jaar verlengd. Laat u uw auto vóór deze twee maanden APK keuren, dan krijgt hij een nieuwe vervaldatum.