Voordelig uw airco laten reinigen? Maak direct een afspraak.

Vul uw kenteken en postcode in. Dan krijgt u een gegarandeerde prijs bij garages in uw buurt.

Airco reiniging

Een goedwerkende airco zorgt voor gekoelde lucht die fris ruikt. Ruikt uw auto muf als u de airco aanzet?

Waarom uw airco reinigen?

Door de airco ieder jaar te reinigen voorkomt u dat eventuele ziektekiemen, schimmels en bacteriën zich ophopen in de leidingen en achterblijven op de verdamper van het aircosysteem waardoor irritaties aan ogen of luchtwegen kunnen ontstaan. Ook nare luchtjes behoren zo tot het verleden.

Laat bij het reinigen van de airco ook meteen het interieurfilter vervangen. Dit filter vangt stofjes, pollen en bacteriën van buiten op.

Auto airco onderhoud

Tips voor langere levensduur airco

  • Het is verstandig om uw airco jaarlijks te laten onderhouden. Maar u kunt zelf ook veel doen om de levensduur van uw airco te verlengen:
  • Doe de airco uit als de temperatuur goed is, dit is ook nog eens beter voor het milieu.
  • Zet de airco uit als uw auto "hard aan het werk" is, bijvoorbeeld een caravan trekken of in de bergen. De auto kan het extra vermogen goed gebruiken.
  • Zorg dat u uw airco wekelijks 10 minuten aan heeft staan, ook ’s winters, het voorkomt nare luchtjes en lekkages.
  • Zet de airco tien minuten uit voordat u op de plek van bestemming bent, dat voorkomt condensvorming en daarmee schimmel en nare luchtjes.
  • Koel bij veel warmte de auto eerst af door ramen en deuren te openen en zet dan pas de airco aan. Dit scheelt in uw portemonnee en is beter voor het milieu.

Veelgestelde vragen over "Airco Reiniging"

Hoe hoog moet ik de airco zetten?

Het verschil met de temperatuur buiten is bij voorkeur niet groter dan zes graden. De overgang tussen buiten en binnen is anders te groot. Dit kan verkoudheden veroorzaken. Bij climate control hoeft u zelf uiteraard niets in te stellen.

Is de airco voor de zomer of de winter?

De airco doet het hele jaar door zijn werk. In de zomer zorgt de airco voor koele, frisse lucht in uw auto. Heeft het gevroren en zijn de ruiten beslagen, dan zorgt het voor goed ontwasemde autoruiten. In periode waarin de airco minder wordt gebruikt, is het belangrijk het aircosysteem toch wekelijks tien minuten te laten draaien om nare geurtjes te voor komen.

Hoe werkt een aircosysteem?

De airco in uw auto zorgt ervoor dat warme (buiten)lucht gekoeld wordt. De airco is een gesloten systeem dat koudemiddel rondpompt.

Hoe hoog is het brandstofverbruik als de airco aanstaat?

Een airco die aanstaat, heeft veel invloed op het brandstofverbruik. Niet voor niets worden airco’s in de volksmond ook wel 'brandstofslurpers' genoemd. Het is wel zo dat dit minder het geval is met de moderne generatie aircosystemen die veel efficiënter werken. Daarbij is er ook nog verschil tussen een handmatige airco die u zelf instelt en een volautomatische airco.

Hoe vaak moet ik de airco laten controleren?

Om de koelcapaciteit van de airco op peil te houden, raden we u aan om twee keer per jaar de airconditioning van uw auto te laten controleren. Eén keer in de twee jaar adviseren we u de airco te laten reinigen.

Mijn autoruit beslaat, hoe kan ik dat voorkomen?

Airco is een systeem wat er voor zorgt dat u het met warme dagen lekker koel kunt houden in de auto. Behalve dat is de airco ook met de koude dagen makkelijk. Het ontwasemen van de autoruit gaat veel sneller met goed werkende airco dan met de verwarming. Ontwasemd uw autoruit slecht? Laat dan uw airconditioning controleren.

De airco maakt lawaai. Wat moet ik doen?

Het airconditioning systeem van uw auto kan na verloop van tijd rare geluiden gaan maken. Als u dat hoort, raden we u aan zo snel mogelijk uw airco te laten controleren.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.