Overslaan en naar de inhoud gaan

Airco reiniging

Wat gebeurt er?

FAQ

Hoe hoog moet ik de airco zetten?

Het verschil met de temperatuur buiten is bij voorkeur niet groter dan zes graden. De overgang tussen buiten en binnen is anders te groot. Dit kan verkoudheden veroorzaken. Bij climate control hoeft u zelf uiteraard niets in te stellen.

Is de airco voor de zomer of de winter?

De airco doet het hele jaar door zijn werk. In de zomer zorgt de airco voor koele, frisse lucht in uw auto. Heeft het gevroren en zijn de ruiten beslagen, dan zorgt het voor goed ontwasemde autoruiten. In periode waarin de airco minder wordt gebruikt, is het belangrijk het aircosysteem toch wekelijks tien minuten te laten draaien om nare geurtjes te voor komen.

Hoe werkt een aircosysteem?

De airco in uw auto zorgt ervoor dat warme (buiten)lucht gekoeld wordt. De airco is een gesloten systeem dat koudemiddel rondpompt.

Hoe hoog is het brandstofverbruik als de airco aanstaat?

Een airco die aanstaat, heeft veel invloed op het brandstofverbruik. Niet voor niets worden airco?s in de volksmond ook wel 'brandstofslurpers' genoemd. Het is wel zo dat dit minder het geval is met de moderne generatie aircosystemen die veel effici‰nter werken. Daarbij is er ook nog verschil tussen een handmatige airco die u zelf instelt en een volautomatische airco.

Hoe vaak moet ik de airco laten controleren?

Om de koelcapaciteit van de airco op peil te houden, raden we u aan om twee keer per jaar de airconditioning van uw auto te laten controleren. E‚n keer in de twee jaar adviseren we u de airco te laten reinigen.

Mijn autoruit beslaat, hoe kan ik dat voorkomen?

Airco is een systeem wat er voor zorgt dat u het met warme dagen lekker koel kunt houden in de auto. Behalve dat is de airco ook met de koude dagen makkelijk. Het ontwasemen van de autoruit gaat veel sneller met goed werkende airco dan met de verwarming. Ontwasemd uw autoruit slecht? Laat dan uw airconditioning controleren.

De airco maakt lawaai. Wat moet ik doen?

Het airconditioning systeem van uw auto kan na verloop van tijd rare geluiden gaan maken. Als u dat hoort, raden we u aan zo snel mogelijk uw airco te laten controleren.