Airco check laten uitvoeren?

Vul uw kenteken en postcode in. Dan krijgt u een gegarandeerde prijs bij garages in uw buurt.

Aircocheck

Houdt de airco uw auto op de juiste temperatuur? Ontwasemt de airco de autoruit slecht? En blaast hij nog frisse lucht? Doe de Airco Check. Ook als het geen zomer is. Het maakt niet uit welke seizoen het is. Een goed werkende airco zorgt 12 maanden per jaar voor gemak, comfort én veiligheid.

De Airco Check van mijngarage.nl betekent dat het gehele aircosysteem van uw auto wordt gecontroleerd. Zo weet u bijvoorbeeld of het airco filter nog goed werkt. Of dat de verdamper en condensor van de airco aan reiniging toe zijn. Het airconditioning systeem in uw auto zorgt voor koele, frisse lucht op warme zomerdagen. In de winter helpt de airco met het ontwasemen van de autovoorruit.

Airco check kosten

Het checken van de airco brengt geen kosten met zich mee, het is geheel gratis. Stel, er is iets mis met uw airco, dan geeft de monteur dit altijd van tevoren aan voordat er kosten in kaart worden gebracht. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Problemen met de airco? Laat het checken?

Er zijn een aantal veelvoorkomende problemen met de airco in de auto. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de airco warme lucht blaast, in plaats van frisse lucht. Laat dan zo snel mogelijk een airco check uitvoeren zodat u de warme dagen beter door kunt komen. Het kan ook zijn dat uw airco stinkt en dat is niet prettig wanneer u graag frisse lucht wilt. De oorzaak van een stinkende lucht is een vervuild airco systeem. Wanneer dit het geval is, wordt uw airco gereinigd. Dit kost rond de €30. Wanneer u een aircocheck laat uitvoeren, komt u erachter wat de precieze oorzaak is. Ook wanneer de airco kapot is en niet meer optimaal werkt.

Waarom de Airco Check?

Airco check bij Mijn Garage

Op mijngarage.nl vindt u een kwaliteitsgarage in uw buurt die de aircocheck voor u kan uitvoeren. De offerte geldt alleen voor de airco controle. Is de airco aan onderhoud of reparatie toe? Dan zal de monteur u altijd vooraf om toestemming vragen. Er zijn meer dan 2000 garages aangesloten bij Mijn Garage. Vul hierboven uw plaats en nummerbord in en kies een garage naar wens!

Veelgestelde vragen over "Airco check"

Hoe werkt een aircosysteem?

De airco in uw auto zorgt ervoor dat warme (buiten)lucht gekoeld wordt. De airco is een gesloten systeem dat koudemiddel rondpompt.

Wat houdt de Airco Check precies in?

Tijdens de Airco Check controleert de monteur de werking van het gehele airconditioning systeem. De verdamper wordt schoongemaakt en de condensor nagekeken op beschadiging.

Hoe vaak moet ik de airco laten controleren?

Om de koelcapaciteit van de airco op peil te houden, raden we u aan om twee keer per jaar de airconditioning van uw auto te laten controleren. Eén keer in de twee jaar adviseren we u de airco te laten reinigen.

Mijn autoruit beslaat, hoe kan ik dat voorkomen?

Airco is een systeem wat er voor zorgt dat u het met warme dagen lekker koel kunt houden in de auto. Behalve dat is de airco ook met de koude dagen makkelijk. Het ontwasemen van de autoruit gaat veel sneller met goed werkende airco dan met de verwarming. Ontwasemd uw autoruit slecht? Laat dan uw airconditioning controleren.

De airco maakt lawaai. Wat moet ik doen?

Het airconditioning systeem van uw auto kan na verloop van tijd rare geluiden gaan maken. Als u dat hoort, raden we u aan zo snel mogelijk uw airco te laten controleren.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.