Overslaan en naar de inhoud gaan

Aircocheck

Wat gebeurt er?

FAQ

Hoe werkt een aircosysteem?

De airco in uw auto zorgt ervoor dat warme (buiten)lucht gekoeld wordt. De airco is een gesloten systeem dat koudemiddel rondpompt.

Wat houdt de Airco Check precies in?

Tijdens de Airco Check controleert de monteur de werking van het gehele airconditioning systeem. De verdamper wordt schoongemaakt en de condensor nagekeken op beschadiging.

Hoe vaak moet ik de airco laten controleren?

Om de koelcapaciteit van de airco op peil te houden, raden we u aan om twee keer per jaar de airconditioning van uw auto te laten controleren. E‚n keer in de twee jaar adviseren we u de airco te laten reinigen.

Mijn autoruit beslaat, hoe kan ik dat voorkomen?

Airco is een systeem wat er voor zorgt dat u het met warme dagen lekker koel kunt houden in de auto. Behalve dat is de airco ook met de koude dagen makkelijk. Het ontwasemen van de autoruit gaat veel sneller met goed werkende airco dan met de verwarming. Ontwasemd uw autoruit slecht? Laat dan uw airconditioning controleren.

De airco maakt lawaai. Wat moet ik doen?

Het airconditioning systeem van uw auto kan na verloop van tijd rare geluiden gaan maken. Als u dat hoort, raden we u aan zo snel mogelijk uw airco te laten controleren.