Kleine onderhoudsinspectie laten uitvoeren?

Vul uw kenteken en postcode in. Dan krijgt u een gegarandeerde prijs bij garages in uw buurt.

Kleine onderhoudsinspectie

Tijdens een kleine beurt wordt uw auto gecontroleerd op de belangrijkste punten van het voertuig. Om te zorgen dat uw auto optimaal blijft presteren kijken de specialisten uiterst goed naar uw banden, motor, verlichting en andere belangrijke systemen. Als u op tijd een kleine onderhoudsinspectie laat uitvoeren, weet u precies hoe ‘gezond’ uw auto is. Grote reparaties ziet u dan vooraf aankomen. Vaak kunt u ze zelfs wel voorkomen door de kleine onderhoudsinspectie.

Kleine onderhoudsbeurt kosten

Mijngarage.nl biedt u een gegarandeerde prijs voor een kleine onderhoudsinspectie. De prijs zal liggen tussen de €150 tot €170. Uw auto wordt gecontroleerd op 30 punten van de kleine beurt checklist. Natuurlijk wordt ook de olie ververst en het oliefilter vervangen. Mocht de monteur constateren dat vervanging van andere onderdelen nodig is, dan overlegt hij eerst met u. Er zullen nooit kosten in kaart worden gebracht, zonder dat u ervan weet. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Waarom kleine onderhoudsinspectie laten uitvoeren?

Door een kleine onderhoudsinspectie tijdig uit te laten voeren, kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en verholpen voordat dit tot grotere problemen gaat leiden. In het onderhoudsboekje van uw auto staat wanneer de kleine beurt moet worden uitgevoerd. Laat uw onderhoudsboekje ook bijwerken nadat de onderhoudsinspectie is gedaan. Dit zorgt ervoor dat de onderhoudshistorie van uw auto bekend is voor een volgende monteur. En het is van belang voor de waarde van uw auto.

Onderdelen van de kleine beurt voor uw auto

Dit zijn de primaire onderdelen die tijdens de kleine beurt worden geïnspecteerd:

  • De olie wordt ververst
  • Het oliefilter wordt vervangen
  • Het bijvullen van ruitenwisservloeistof
  • Het inspecteren van de banden
  • De accu wordt gecheckt met bijgeleverd rapport
  • Het controleren van het aircosysteem

Naast deze punten wordt uw auto gecontroleerd op 15 aanvullende items, die ook zeker niet mogen missen in de kleine onderhoudsbeurt. 

Het verschil met de grote onderhoudsbeurt

De kleine en grote onderhoudsbeurt lijken natuurlijk op elkaar, maar er zitten grote verschillen tussen. Zo wordt er tijdens de kleine beurt naar een stuk minder punten gekeken. De checklist van de kleine beurt is daarom ook kleiner dan de grote onderhoudsbeurt. Bij de grote beurt zal uw auto op aanzienlijk meer punten grondig worden gecontroleerd, dus u weet dan zeker dat alle onderdelen in uw auto optimaal werken. Maar, dit is ook terug te zien in de prijs. De prijs van een grote beurt ligt hoger dan die van de kleine onderhoudsinspectie. 

Wanneer moet de auto een kleine onderhoudsbeurt?

Er zijn een aantal criteria waar vanaf hangt hoe vaak en wanneer uw auto een kleine beurt nodig heeft. Dit hangt namelijk af van het type auto, het merk van de auto, de kilometerstand en de leeftijd van de auto. Dit is dus voor iedere auto verschillend. Wel is er één vuistregel die meestal wordt gebruikt. Voor een kleine beurt is dit na 1 jaar of na in verschil in de kilometerstand na 15.000 kilometer. Rijdt u niet zo vaak met de auto? Dan is het goed om uw auto elk jaar te laten controleren. Reist u het hele land af met de auto? Dan is het slim om het na 15.000 kilometer te doen, omdat u uw auto dan meer belast.

Voor de kleine onderhoudsbeurt kunt u bij Mijn Garage terecht. Er zitten meer dan 1.500 garages bij ons aangesloten, die u met alle liefde willen helpen. De garages zitten door het hele land, en dus ook bij u in de buurt. Vul hierboven uw kenteken en woonplaats in en u kunt precies de prijzen en aangesloten garages in de woonplaats zien. U kunt eenvoudig online een afspraak maken bij de garage naar wens.

Veelgestelde vragen over "Kleine onderhoudsinspectie"

Wanneer moet ik een kleine onderhoudsinspectie bij mijn auto laten uitvoeren?

U kunt in het onderhoudsboekje van uw auto terug zien wanneer uw auto een kleine beurt nodig heeft.

Per automerk en autotype kan de interval voor de kleine beurt verschillen. Het hangt ook af van het rijgedrag. Rijdt u vaak in de file en/of korte ritten, dan is het verstandig om voortijdig de kleine inspectie te laten uitvoeren.

Welke olie wordt er in de prijsopgave van mijngarage.nl berekend?

Met olie van een A-merk bent u verzekerd van een hoog kwalitatief product. Deze olie wordt dan ook in de mijngarage.nl prijs berekend.

Wat is het risico als ik een kleine onderhoudsinspectie oversla?

Niet alleen de grote maar ook de kleine onderhoudsinspectie is belangrijk om tijdig uit te laten voeren. Tijdens de inspectie kan er namelijk naar voren komen dat bepaalde onderdelen vervangen moeten worden. Dit kunnen onderdelen zijn die tot veel kostbare schade kunnen leiden als u te lang wacht met repareren of vervangen.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.