Koppeling vervangen?

Vul uw kenteken en postcode in. Dan krijgt u een gegarandeerde prijs bij garages in uw buurt.

Koppeling (handgeschakeld)

Gas geven, maar nauwelijks versnellen? Dan is uw koppeling wellicht aan vervanging toe. Wees er snel bij voordat u niet meer kunt schakelen.

Koppeling vervangen kosten

Mijngarage.nl biedt u een vaste lage prijs voor het vervangen van de koppeling. Dit wordt uitgevoerd met een koppelingsset bestaande uit: de koppeling, koppelingsplaten en de drukgroep van het merk LuK.

Wanneer een koppeling wordt vervangen, komt het vaak voor dat de transmissie olie ververst moet worden. Daarnaast kan het zo zijn dat hydraulisch druklager, het vliegwiel, de krukaskeerringen, aandrijfaskeerringen of priesaskeerringen ook aan vervanging toe zijn.

Mocht dit het geval zijn dan zal de betreffende garage in alle gevallen vooraf contact met u opnemen om toestemming te vragen voor de reparatie. Zo blijft u altijd op de hoogte en weet u precies waar u aan toe bent.

Wanneer koppeling vervangen?

Hoe verlengt u de levensduur van de koppeling?

  • Probeer niet te veel gas te geven vanuit de 1e versnelling
  • Probeer de tweede versnelling te gebruiken zodra de auto rolt, niet in de eerste versnelling
  • Voorkom dat uw voet op het koppelingspedaal ligt tijdens het rijden
  • ​Voorkom het gebruik van de koppeling in bochten

Het is verstandig om de koppeling te laten controleren als:

  • de versnellingsbak slecht schakelt;
  • de bediening van het koppelingspedaal zwaarder wordt of hoger komt te zitten.

Veelgestelde vragen over "Koppeling vervangen"

Waarom is het verstandig om tijdig de koppeling te controleren?

Vaak is het afstellen van de koppeling voldoende om te blijven rijden. Rijdt u te lang door met een versleten koppeling, dan loopt u het risico op dure reparaties, omdat andere onderdelen kapot zijn.

Wat is de levensduur van een koppeling?

De levensduur van een koppeling is afhankelijk van de bediening. Er staat geen vaste termijn voor vervanging. Bij intensief gebruik, hard rijden, file, veel stadskilometers, is een koppeling eerder aan vervanging toe.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.