Oliecheck laten uitvoeren?

Vul uw kenteken en postcode in. Dan krijgt u een gegarandeerde prijs bij garages in uw buurt.

Oliecheck

Is de motorolie van uw auto nog wel op peil? Te weinig olie betekent hogere brandstofkosten. En het kan schadelijk zijn voor de motor. Doe daarom de Olie Check.

Op mijngarage.nl vindt u een kwaliteitsgarage in uw buurt die een Olie Check voor u kan uitvoeren. De offerte geldt alleen voor de olie controle. Moet de olie worden bijgevuld of worden ververst? Dan zal de monteur u altijd vooraf om toestemming vragen.

Waarom de Olie Check?

De olie is belangrijk voor de motor van uw auto. Het zorgt er niet alleen voor dat onderdelen soepel blijven draaien. Maar ook voor het afvoeren van vuil naar het oliefilter en voor het afkoelen van de motor.

Te weinig of oude olie betekent dat onderdelen sneller slijten. Daardoor gebruikt de auto meer brandstof. In het ergste geval kan zelfs de motor kapot gaan. En dat is een peperdure reparatie waar u niet op zit te wachten.

Veelgestelde vragen over "Olie Check"

Wat houdt de Olie Check in?

Tijdens de Olie Check controleert de garage het oliepeil, de kwaliteit van de olie en of er lekkages zijn.

Wanneer moet ik de Olie Check doen?

Wanneer u precies een Olie Check moet laten uitvoeren, hangt af van uw rijgedrag. De olie kwaliteit vermindert sneller als u veel kilometers rijdt. En als u vaak korte ritten maakt. We raden u aan gemiddeld één keer per jaar de Olie Check uit te laten voeren.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.