Remblokken (voorzijde) laten vervangen?

Vul uw kenteken en postcode in. Dan krijgt u een gegarandeerde prijs bij garages in uw buurt.

Remblokken voorzijde

Hoort u een piepend geluid met remmen? Of brandt het remmenlampje op het dashboard? Dan moet u uw remblokken laten controleren.

Wat is inbegrepen bij de gegarandeerde mijngarage.nl prijs voor het vervangen van de remblokken voorzijde

Bij een mijngarage.nl garage krijgt u remblokken van het merk TRW. Ook het reinigen en gangbaar maken van de remklauwen zijn bij deze prijs inbegrepen.

Brandt het waarschuwingslampje op uw dashboard? De kans is groot dat ook de slijtingsindicator aan vervanging toe is. Mocht dat zo zijn, dan vraagt de monteur u altijd eerst om toestemming.

Waarom remblokken vervangen?

De remblokken slijten elke keer wanneer u remt. Als ze versleten zijn gaat uw auto slecht remmen. En dat kan gevaarlijke situaties opleveren voor u en anderen. Vervang daarom uw remblokken op tijd.

Veelgestelde vragen over "Remblokken voorzijde"

Wat is het risico bij rijden met versleten remblokken?

Bij versleten remblokken werkt het remsysteem niet optimaal en heeft uw auto een langere remweg. Dit brengt uw veiligheid en dat van anderen in gevaar.

Welke vervangingstermijn staat er voor remblokken?

Voor het vervangen van de remblokken kan de leverancier geen concrete vervangingstermijn vaststellen. De snelheid van de slijtage van de remblokken gaat namelijk gepaard met uw eigen rijstijl en het gewicht van de auto.

Rijdt u stevig door en trapt u daarbij vaak het rempedaal in? Dan zullen de remblokken van uw auto waarschijnlijk sneller aan vervanging toe zijn dan wanneer u een rustige rijstijl heeft.

Hoe kan ik zelf controleren of de remblokken van mijn auto aan vervanging toe zijn

Als remblokken te vaak gebruikt zijn, neemt de wrijving tussen remblokken en remschijven af. U kunt dit zelf goed aanvoelen door in een veilige straat de rem op 50 km/uur in te trappen. Komt de auto niet direct tot stilstand, dan is het verstandig om een monteur naar de remmen te laten kijken.

Veel remblokken hebben ook een slijtindicator. Deze zorgen voor een piepend geluid bij het remmen. Als de indicator bloot is komen te liggen, herkent u dit aan een scherp piepend geluid wanneer u remt. Hoort u een scherp piepend geluid bij het remmen, dan is het verstandig om de remblokken na te laten kijken door een vakman.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.