Remblokken (voorzijde) laten vervangen?

Vul uw kenteken en postcode in. Dan krijgt u een gegarandeerde prijs bij garages in uw buurt.

Remblokken voorzijde

Hoort u een piepend geluid met remmen? Of brandt het lampje van de remmen op het dashboard? Dan moet u uw remblokken laten controleren en vervangen. De slijtage van remblokken gaat namelijk geleidelijk en daardoor merkt u niet dat ze opeens slechter zijn. Regelmatige controle is daarom verstandig. Dit kan gemakkelijk via MijnGarage. Hier kunt u online eenvoudig een afspraak inplannen. 

Remblokken vervangen kosten

De kosten van remblokken vervangen zal tussen de €150 en €170 liggen. Bij een mijngarage.nl garage krijgt u remblokken van het merk TRW. Dit merk levert remblokken van hoge kwaliteit. Ook het reinigen en gangbaar maken van de remklauwen zijn bij deze prijs inbegrepen. De gemiddelde duur van remblokken vervangen is een uur. 

Brandt het waarschuwingslampje op uw dashboard? De kans is groot dat ook de slijtingsindicator aan vervanging toe is. Mocht dat zo zijn, dan vraagt de monteur u altijd eerst om toestemming.

Waarom remblokken vervangen?

De remblokken slijten elke keer wanneer u remt. Als ze versleten zijn gaat uw auto slecht remmen. En dat kan gevaarlijke situaties opleveren voor u en anderen. Vervang daarom uw remblokken op tijd. Moeten ook uw remschijven worden vervangen? Via MijnGarage kunt u ook voor uw remschijven eenvoudig een afspraak maken.

Wanneer moeten de remblokken worden vervangen?

De meeste auto’s beschikken tegenwoordig over een waarschuwingslampje op het dashboard. Dit lampje heet de slijtage indicator. Dit lampje waarschuwt u als er iets mis is met de remmen in de auto. Daarnaast zijn er een aantal manieren waaraan u kan herkennen dat uw remmen aan vervanging toe zijn:

  • U hoort een piepend of schurend geluid tijdens het remmen. Dit is meestal een teken van versleten remblokken of remschijven.
  • U moet het gas hard intrappen voordat de auto remt. 
  • U heeft last van een trillend pedaal of een veranderd pedaalgevoel.

Het is lastig aan te geven hoelang de remblokken meegaan. Bij de ene auto is dit na 15.000 km, en de andere auto houdt prima de 70.000 km vol. Er bestaat dus geen vast tijdstip wanneer u de remblokken moet vervangen.

Remblokken vervangen bij MijnGarage

Is uw auto toe aan vervanging van de remblokken? Dan is het belangrijk om dit op tijd te doen. Bij mijngarage.nl zitten meer dan 2.000 garages door het hele land aangesloten. Deze garages helpen u graag met het onderhoud van uw auto, en dus ook het vervangen van de remblokken. Zijn naast de remblokken ook de remschijven aan vervanging toe? Geen probleem, dit kan ook via MijnGarage! Vul hierboven uw kenteken in en vind de beste en dichtst bijzijnde garage voor de remblokken. U kunt daar prijzen vergelijken en eenvoudig online een afspraak plannen met de garage naar wens.

Veelgestelde vragen over "Remblokken voorzijde"

Wat is het risico bij rijden met versleten remblokken?

Bij versleten remblokken werkt het remsysteem niet optimaal en heeft uw auto een langere remweg. Dit brengt uw veiligheid en dat van anderen in gevaar.

Welke vervangingstermijn staat er voor remblokken?

Voor het vervangen van de remblokken kan de leverancier geen concrete vervangingstermijn vaststellen. De snelheid van de slijtage van de remblokken gaat namelijk gepaard met uw eigen rijstijl en het gewicht van de auto.

Rijdt u stevig door en trapt u daarbij vaak het rempedaal in? Dan zullen de remblokken van uw auto waarschijnlijk sneller aan vervanging toe zijn dan wanneer u een rustige rijstijl heeft.

Hoe kan ik zelf controleren of de remblokken van mijn auto aan vervanging toe zijn

Als remblokken te vaak gebruikt zijn, neemt de wrijving tussen remblokken en remschijven af. U kunt dit zelf goed aanvoelen door in een veilige straat de rem op 50 km/uur in te trappen. Komt de auto niet direct tot stilstand, dan is het verstandig om een monteur naar de remmen te laten kijken.

Veel remblokken hebben ook een slijtindicator. Deze zorgen voor een piepend geluid bij het remmen. Als de indicator bloot is komen te liggen, herkent u dit aan een scherp piepend geluid wanneer u remt. Hoort u een scherp piepend geluid bij het remmen, dan is het verstandig om de remblokken na te laten kijken door een vakman.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.