Remschijven en remblokken (voorzijde) vervangen?

Vul uw kenteken en postcode in. Dan krijgt u een gegarandeerde prijs bij garages in uw buurt.

Remschijven en -blokken voorzijde

Bij de vervanging van remschijven horen altijd nieuwe remblokken. Alleen dan werken uw remmen weer 100%.

Kosten remschijven vervangen

mijngarage.nl garandeert u een vaste prijs voor remschijven vervangen. Deze prijs is voor remschijven van het merk Bosch of Brembo, inclusief remblokken van het merk TRW.

Als het waarschuwingslampje op uw dashboard brandt, dan zijn uw remblokken versleten. In dat geval kan het zijn dat ook de slijtingsindicator aan vervanging toe is. De prijs voor het vervangen van de slijtingsindicator wordt u vooraf verteld. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Wanneer remschijven vervangen?

Als de remschijven versleten zijn, neemt de wrijving tussen remblokken en remschijven af. U merkt dit tijdens het remmen. Voelt u een duidelijke vertraging, dan is het verstandig om een automonteur naar de remmen te laten kijken.

Een andere manier om te ontdekken of uw remschijven aan vervanging toe zijn, is door ernaar te kijken. Op de remschijf ziet u een blinkend spoor door het contact met het remblok. Slijt dit spoor diep in de remschijf, dan is het verstandig om de remschijven te laten controleren.

Veelgestelde vragen over "Remschijven en -blokken voorzijde"

Wat is de levensduur van remschijven?

Het is lastig om de levensduur van remschijven aan te geven. De slijtagesnelheid is namelijk afhankelijk van uw rijstijl. Rijdt u stevig door en trapt u vaak flink op de rem, dan zijn de remschijven eerder aan vervanging toe.

Waarom zijn de remschijven voorzijde zo belangrijk?

70% van het remvermogen van een auto komt van de voorremmen. Daarom is het belangrijk dat de remschijven aan de voorzijde altijd in goede conditie zijn.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.