Schokdempers (voorzijde) vervangen?

Vul uw kenteken en postcode in. Dan krijgt u een gegarandeerde prijs bij garages in uw buurt.

Schokdempers voorzijde

Met versleten schokdempers aan de voorzijde is uw remweg langer. En verliest de auto controle in bochten. Reden genoeg om ze op tijd te laten vervangen.

Schokdempers vervangen kosten

Mijngarage.nl vervangt de schokdempers van uw auto tegen een gegarandeerde prijs. De schokbrekers zijn van het merk Monroe.

Schokbrekers voorzijde maken deel uit van het sturende gedeelte van uw auto. Het veerpootlager zorgt voor een goede verbinding tussen de auto en de schokdemper en vangt trillingen en schokken op zodat u deze niet in uw stuur voelt.

De monteur kan ontdekken dat ook de veerpootlagers zijn versleten. Hij zal u vooraf de prijs van veerpootlagers doorgeven. En altijd om toestemming vragen om ze te vervangen. Zo weet u waar u aan toe bent.

Wanneer schokdempers vervangen?

Schokbrekers zijn gemiddeld na 80.000 km aan vervanging toe. Echter, de manier van rijden en het gewicht van de auto beïnvloeden dit gemiddelde sterk.

Rijdt u veel over drempels en in de binnenstad, dan kan het zijn dat de schokdempers eerder vervangen moeten worden. Het is verstandig om de schokdempers elke 20.000 kilometer te laten controleren.

Veelgestelde vragen over "Schokdempers voorzijde"

Hoe kan ik zelf controleren of de schokdempers van mijn auto aan vervanging toe zijn?

Met deze vragen kunt u de staat van de schokdempers achterhalen:

- heeft u moeite om de auto in een rechte lijn te houden bij zijwind?
- heeft de auto bij het remmen neiging tot duiken?
- stuitert de auto als u op een oneffen wegdek rijdt?
- moet u bij het uitrijden van een bocht bijsturen om de auto terug in een rechte lijn te krijgen?
- merkt u dat de banden onregelmatig slijten?
- hebben de banden slijtageplekken midden op het loopvlak?

Heeft u op deze vragen minstens twee maal 'ja' geantwoord? Dan is het verstandig om de schokdempers te laten vervangen of controleren.

Wat is de functie van schokbrekers?

De belangrijkste functie van schokbrekers is om de wielen van de auto tegen het wegdek te houden. Hobbels uit het wegdek worden door de schokdempers opgevangen en geneutraliseerd. Dit voorkomt dat de auto stuitert en zorgt ervoor dat de remmen optimaal werken.

Daarnaast presteren de banden beter bij goedwerkende schokdempers. En zullen daarom minder snel slijten.

Hoe merk ik dat de veerpootlagers versleten zijn?

De schokdempers maken deel uit van het sturende gedeelte van uw auto. Het veerpootlager zorgt voor een goede verbinding tussen de auto en de schokdemper en vangt trillingen en schokken op zodat u deze niet in uw stuur voelt. 

Versleten veerpootlagers merkt u o.a. aan het zwaarder sturen van uw auto, en/of het stuur komt na het maken van een bocht niet meer terug in de rechtuitstand.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.