Achterdemper vervangen?

Vul uw kenteken en postcode in. Dan krijgt u een gegarandeerde prijs bij garages in uw buurt.

Uitlaat achterdemper

Een kapotte achterdemper maakt enorm lawaai. Het kan u een boete van honderden euro's opleveren. Een nieuwe uitlaat achterdemper is waarschijnlijk goedkoper.

Uitlaat vervangen kosten

Mijngarage.nl garandeert u een vaste prijs voor het vervangen van een uitlaat achterdemper. De achterdemper is van het merk Romax.

Het kan zijn dat één of meerdere uitlaatklemmen zijn verroest. Deze moeten dan ook worden vervangen. Ook de rubbers waarmee de uitlaat aan de bodem van uw auto is bevestigd, kunnen versleten zijn. Vraag aan de garage hoeveel zij hiervoor in rekening brengt. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent.

Wanneer uitlaat achterdemper vervangen?

Als de achterdemper lek is, zal het geluidsniveau hoger worden.

U kunt een uitlaat eenvoudig controleren op lekkage. Houd, bij een draaiende motor, de uitlaatpijp met een doek dicht. Er moet dan druk opbouwen zonder dat u een sissend geluid hoort. Hoort u wel sissen onder de auto vandaan? Dan is er een lek waardoor uitlaatgas ontsnapt.

Veelgestelde vragen over "Uitlaat Achterdemper"

Wat is de achtdemper van de uitlaat?

De achterdemper is het eindstuk van de uitlaat. De naam zegt het al, de demper ‘dempt’ het geluid dat uit de uitlaat komt. De demper zorgt ook voor het geleiden van alle uitlaatgassen.

Wat zijn de gevolgen van een lekke achtdemper?

Als de achterdemper lek is, veroorzaakt dit een hard geluid. Dit geluid komt al snel boven de wettelijk toegestane normen. De politie kan daarvoor een boete geven.

Ook kan er een verlies van vermogen optreden, omdat de tegendruk van de uitlaat door de lekkage te laag is. Deze verlaagde tegendruk kan zeer schadelijk zijn. 

Is een lekke achterdemper gevaarlijk?

Ja, een lekke achterdemper kan gevaarlijk zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld de uitlaatkleppen in de motor en de katalysator verbranden omdat de uitlaatgastemperatuur stijgt.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.