Vind de beste prijs voor uw auto onderhoud of reparatie

Mijngarage.nl garandeert de beste prijs bij 1797 garages in Nederland!

APK verlopen

Rijdt u in een auto die apk-plichtig is? Dan moet de auto regelmatig een APK keuring krijgen. Als uw APK verlopen is, dan mag u officieel niet meer in de auto rijden. Doet u dit toch, dan riskeert u een boete. Wanneer uw auto toe is aan een nieuwe APK keuring, zal u een bericht ontvangen van het RWD. Heeft u in de periode van zes weken niet een APK keuring laten uitvoeren? Dan is de APK verlopen. U mag dan alleen nog rijden wanneer u naar de garage gaat voor de APK-afspraak.

Wat te doen bij verlopen APK?

Is de APK van uw auto verlopen? Maak dan snel een afspraak bij een van de garages van Mijn Garage. U riskeert een boete als u gaat rijden met een auto zonder APK. Bent u onderweg naar een garage voor de keuring en krijgt u onderweg een controle van de politie? Geen paniek. Als u aan kunt tonen dat u onderweg bent naar een garage is er niets aan de hand. De auto mag tot twee maanden na het verlopen van de APK op een openbare weg staan. U mag dan alleen niet met de auto rijden, tenzij u de auto laat keuren. Bent u op zoek naar een garage voor de APK keuring? Kijk dan bij al onze aangesloten garages en kies een garage bij jou in de buurt.

Wanneer is de APK verlopen?

Iedere auto moet om de zoveel tijd een APK laten uitvoeren. Het RWD stuurt u zes weken voor het verlopen van de APK een herinneringsbrief. In die zes weken heeft u de tijd om een afspraak te maken bij een garage voor de APK keuring. De exacte regelgeving van de APK is hier te vinden. Bent u op zoek naar een garage voor de APK keuring? Kijk dan bij al onze aangesloten garages en kies een garage bij jou in de buurt. 

Wanneer boete?

Moet u de auto laten keuren, maar is dit nog niet gebeurd? Doe het dan snel, want voordat u het weet krijgt u een boete. Heeft u de auto nog steeds niet laten keuren na twee maanden, dan krijgt u automatisch een boete van de RWD. Weet u dat u de auto een lange periode niet gaat gebruiken? U kunt kiezen voor de optie om de auto te laten schorsen. U zet meteen ook uw verzekeringsplicht en uw wegenbelasting op. U mag niet meer met uw auto rijden vanaf het moment dat u de auto schorst. De  auto mag niet meer op de openbare weg staan. Het is mogelijk om tegen het einde van de schorsingsperiode verlenging aan te vragen. 

Direct een APK plannen

Bij Mijn Garage hebben we meer dan 2000 aangesloten garages. Ook bij jou in de buurt! Vul hieronder uw kenteken in en vind de beste en dichtst bijzijnde garage voor uw APK keuring. Vergelijk prijzen, kies de meest geschikte garage en plan eenvoudig een APK-afspraak online.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.