Overslaan en naar de inhoud gaan

APK keuring kosten

Is jouw auto toe aan een APK keuring? En wil je weten welke kosten je kunt verwachten? De prijs voor een APK keuring is bij iedere garage verschillend. Autobedrijven bepalen zelf welke prijzen ze hanteren. Het is dus als auto eigenaar prettig om wat onderzoek te doen naar de kosten bij bepaalde garages, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Door garages met elkaar te vergelijken, kun jij uiteindelijk de beste keuze maken waar je de APK wilt laten uitvoeren. Bij Mijn Garage zijn meer dan 2000 garages aangesloten. Wij zetten de beste garages uit jouw omgeving op een rijtje, zodat je gemakkelijk een APK afspraak kunt inplannen bij een van onze garages. Je krijgt inzicht in de prijzen voor bepaalde onderhoudsklussen, zodat je weet waar je aan toe bent!

Wat is een gemiddelde prijs voor de APK keuring?

De gemiddelde prijs voor een APK keuring is tussen de 25,- en de 50,- voor benzine-auto’s. Voor dieselauto’s kun je rekening houden met een tarief tussen de 45,- en de 70,-. APK keuringen worden aangeboden in verschillende prijsklassen, want iedere garage bepaalt zijn eigen prijs. De bovengenoemde prijzen zijn basisprijzen. Dit betekent dat het de prijs is die je betaalt voor de keuring zelf. Als er tijdens de controle van de vereiste onderdelen defecten worden gevonden, moeten deze eerst gerepareerd worden voordat de auto een nieuwe APK krijgt. Deze eventuele reparatiekosten komen dan nog bij de APK erbij.

APK kosten van een dieselauto

Het keuren van een dieselauto is lichtelijk duurder dan een benzineauto. Ga er maar vanuit dat het keuren van een dieselauto je minimaal 39,- kost. Dit is echt een hele lage prijs, want gemiddeld ligt de prijs wat hoger. Deze kosten kunnen oplopen tot richting de 60,-. Als je een dieselauto rijdt kun je nog te maken krijgen met wat extra kosten, zoals de roetmeting en de diagnose EOBD systeem. Maar let op: dit geldt alleen voor auto’s met een bouwjaar na 2006. Is jouw auto gebouwd voor 2006? Dan gelden deze extra kosten niet voor jou. 

APK kosten van een benzineauto

Over het algemeen zijn de kosten van een APK keuring voor een benzineauto niet hoog. In vergelijking met APK kosten van een dieselauto valt de prijs mee. De prijzen voor een APK keuring kunnen per garage verschillen. Sommige garages voeren een APK keuring uit voor slechts 20,- of minder! Andere garages vragen een tarief van 35,- tot 40,-. Er bestaat geen vaste prijs voor de APK keuring. Ben je benieuwd naar de APK tarieven van garages bij jou in de buurt? Vul dan onderaan deze pagina je kenteken in en wij zetten de aangesloten garages op een rij!

Direct een APK plannen

Bij Mijn Garage hebben we meer dan 2000 aangesloten garages. Ook bij jou in de buurt! Vul hieronder jouw kenteken in en vind de beste en dichtst bijzijnde garage voor je APK keuring. Vergelijk prijzen, kies de meest geschikte garage en plan eenvoudig een APK-afspraak online.