Overslaan en naar de inhoud gaan

APK regelgeving

Het is belangrijk om precies te weten wat de regelgeving is van de APK. Voor iedere auto is anders en dat levert verwarring op. Wat is de regelgeving rondom benzinevoertuigen? En wat zijn de regels rondom benzinevoertuigen? Wanneer je de APK moet laten uitvoeren, ligt aan het bouwjaar van je auto. Het is cruciaal om je auto op tijd te laten keuren, want anders loop je kans op een boete. Wij, van Mijn Garage, helpen je graag bij het plannen van een APK keuring!

APK regelgeving voor benzinevoertuigen

Voor benzine auto's hebben de eerste apk na vier jaar. Daarna moet de auto twee keer na twee jaar gekeurd worden. Na deze jaren moet de auto elk jaar gekeurd worden. We geven een klein voorbeeld om dit toe te lichten: Een benzineauto van 2-2-2020 moet de eerste apk laten uitvoeren voor 2-2-2024. Daarna voor 2-2-2026 en 2-2-2028. Na 2028 moet de elk jaar een apk worden uitgevoerd.

APK regelgeving voor dieselvoertuigen

De APK moet bij nieuwe dieselvoertuigen voor het eerst na drie jaar worden uitgevoerd. Daarna moet de APK keuring ieder jaar worden uitgevoerd. We geven een voorbeeld om dit toe te lichten: Een dieselvoertuig van 2-2-2020 moet zijn eerste laten uitvoeren voor 2-2-2023. Daarna moet dit elk jaar gebeuren. 

APK vervaldatum van uw auto

Iedere auto moet om de zoveel tijd een APK laten uitvoeren. Het RWD stuurt je zes weken voor het verlopen van de APK een herinneringsbrief. In die zes weken heb je de tijd om een afspraak te maken bij een garage voor de APK keuring. Ben je op zoek naar een garage voor de APK keuring? Kijk dan bij al onze aangesloten garages en kies een garage bij jou in de buurt.

Direct een APK plannen

Bij Mijn Garage hebben we meer dan 2000 aangesloten garages. Ook bij jou in de buurt! Vul hieronder jouw kenteken in en vind de beste en dichtst bijzijnde garage voor je APK keuring. Vergelijk prijzen, kies de meest geschikte garage en plan eenvoudig een APK-afspraak online.